Morzsás hal wasabikrémmel

A wasabival leginkább a sushi kísérő mártásaként találkozhattunk, de ínyecboltokban por és paszta formájában is kapható. Ez az erős vizitormaféle – amellett, hogy különlegesen pikáns és döbbenetesen csípős tud lenni – hatásosan irtja a helicobaktériumokat, amelyek a gyomorfekély kialakulását is okozhatják.

Hozzávalók:

fejenként 15-20 deka fehér húsú halfilé, fél bögre zsemlemorzsa, 3 evőkanál kukoricapehely, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1-2 evőkanál tönkölyliszt, 1 tojás, 2 szál újhagyma. A wasabikrémhez: másfél deci natúr joghurt, 1 kávéskanál wasabi, 2 kávéskanál majonéz, 1 evőkanál citromlé

  •  Keverd össze a zsemlemorzsát a kukoricapehellyel és a paprikával, aztán – mint a „normál” panírozásnál – előbb forgasd meg tönkölylisztben a halszeleteket, utána mártsd a felvert tojásba, legvégül a zsemlemorzsába.
  • Fektesd a halszeleteket egy tűzálló, lapos tálra és forró sütőben 15-20 perc alatt süsd ropogósra. A wasabi-krém hozzávalóit keverd össze és tálaláskor tegyél egy kanálnyival a halra, a többit kis tálkában kínáld mellé.