Ha Toszkánára gondolunk, biztos, hogy elsőként majdnem mindenkinek a bor jut eszébe.
Kategória: Étel-Ital
Szinte minden konyhában megtalálható a kurkuma, és még az ízületeket is támogatja!
A kurkumát egyre többen használják fűszerezésre, emellett számos bizonyított gyógyhatással rendelkezik. Egyes betegségek esetén, kúraszerűen fogyasztva sokan tapasztalhatnak pozitív változásokat. Azonban a mértéktelen fogyasztástól érdemes mindenkit óva inteni, mivel nagyobb adagban történő bevitelével gyomorpanaszokat is okozhatunk.
A homoktövis hazai superfood is lehetne, de csak kevesen ismerik!
A külföldi superfoodok igen felkapottá váltak nálunk is, de jó hír hogy egyre többet hallani olyan elkötelezett szakemberekről, akik a hazai, talán kevésbé ismert superfoodokra hívják fel a figyelmet. Ilyen méltatlanul alulértékelt terményünk a homoktövis, amely nemcsak őshonos hazánkban, de a legtöbb kertben is megtermelhető lenne.
Pikáns sertéscurry
A currypor olyan fűszerkeverék, amely az erősen színező kurkumát is tartalmazza. Rengeteg féle fogáshoz használják, de azt kevesen tudják, hogy segíti az agyi érrendszer működését.
Ropogós chilis csirkeszárnyak
A chilipor rendszeres fogyasztása csökkenti a gyulladásos megbetegedések, a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, és fokozza a zsírégetést.
Húspácok csirkéhez
Kiváló pácalap, ha egyenlő mennyiségű olajat eldolgozol ugyanannyi savas anyaggal (ízesített ecet, citrom, bor stb.). Az olaj megőrzi a hús nedvességét, a savas lé pedig puhítja.
Rakott pulykamell
Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé, 20 dkg bacon, liszt, 2-3 alma, 20 dkg füstölt sajt, csipetnyi szerecsendió, 2 dl tej, 2-3 gerezd fokhagyma
Fűszeres sertésgrill, 300 kalória alatt
Ezekkel a cseppet sem önkínzó fogásokkal megkönnyítjük azok dolgát, akik keményen küzdenek az edzőteremben,a konyhában, hogy lefaragják megszaporodott kilóikat.
Wellington-bélszín, az igazi klasszikus
Akarsz mesterszakács lenni? Meg fogsz lepődni magadon: képes vagy megvalósítani ezt a konyhai mesterművet, úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Morzsás hal wasabikrémmel
A wasabival leginkább a sushi kísérő mártásaként találkozhattunk, de ínyecboltokban por és paszta formájában is kapható. Ez az erős vizitormaféle – amellett, hogy különlegesen pikáns és döbbenetesen csípős tud lenni