Hozzávalók: 15 dkg bélszín, 3 nagy fej csiperkegomba, 2 cső kápiapaprika, 2×1 evőkanál olívaolaj, 15 dkg pennetészta.
A pestóhoz: egy csokor friss bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál tökmag, 1 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve.
• A paprikákat erős láng fölött, kis olívaolajon égesd feketére, ezután hideg víz alatt kapargasd le a héját. Vagdosd fel a húsát kisebb darabokra.
• A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel, és kevés olajon párold puhára. Vedd ki a serpenyőből a gombát és a kockára vágott bélszínt pirítsd meg mindkét oldalán ugyanabban az olajban. Ha közepesen szereted, akkor kb. 3-4 perc kell egy-egy oldalának.
• A tésztát lobogva forró, sós vízben egy evőkanál olajjal főzd al dente állagúra, szűrd le.
• A pesto hozzávalóit turmixgép segítségével pürésítsd. Ha szükséges, fűszerezd sóval, borssal.
• Állítsd össze a salátát: a kifőtt pennét tedd egy öblös tálba, szórd meg a sültpaprika-darabkákkal, kanalazd rá a megpirított gombát. Forgasd össze, locsold meg a pesto szósszal és fektesd rá a hússzeleteket. Melegen is, hidegen is jó.